tisdag 3 oktober 2023

Steffi finns nu med på parningslistan!

Hon kommer att paras med Halju som jag träffade i Lycksele på riksprovet. En hund som jag fattade tycke för en otroligt snäll hund mot allt och alla. Han har även ett 2 pris I EKL men kommer säkert gå vidare med högre priser. 
Fanny har skrivit lite om sig själv och sin hund.
Tawantin’s Huascaran ”Halju” som tar världen med storm och som alltid ger 200% i allt han gör. 
En fantastisk hund med det lilla extra och med det största hjärta man kan hitta. 
Våran alldeles första egna vorsteh som lärt oss ALLT om fågeljakt. Han som aldrig slutar jaga och som vänder sig om i ståndet ”Hallå jag har ju något här” . 
En arbetsnarkoman som älskar apportering på land som i vatten och aldrig ger upp. Apporten ska in oavsett om det är en ripa eller räv.
När min son fick frågan ”Har du några syskon ?” Svarade han ”Ja Halju är min lillebror ” en barnälskande familjehund som fungerar alldeles utmärkt som huvudkudde. 
Då vi bor i Kiruna med snö större delen av året blir det en hel del skidåkning med drag, vilket Halju som allt annat älskar att göra. 
Efter vårat första pris i unghundsklass på hösten så väntade en vårvinter med skygga fåglar. 
Vi såg fram emot kommande höst med Halju 2 år gammal. Skadade sig på höstens inventering en vecka innan premiären. Med ett skärsår i tassen som inte ville läka som det skulle med två omgångar med stygn och penicillin kurer drog allt ut på tiden. I slutet av oktober kunde han börjas ta igång igen. 
Kommande vårvinter blev det en hel den jakt och start i öppenklass på vårvinterprovet i Abisko. Två fantastiska dagar då Halju fick båda provdagarna 8a på fält efter 3 st kompletta fågeltagningar båda dagarna. 
Nu väntar en spännande tid i elitklass 🏅
Att han apporterar räv är ett plus och hans vattenpassion.
Känns bra det här!1 kommentar:

Anonym sa...

Spännande, fin hane.