lördag 1 oktober 2011

Apportering!

Nu börjar det hända lite saker, har tränat apportering inne med klicker det har tagit några veckor. Först har hon fått sitta framför mig och när hon nuddat apporten har jag klickat det tog ca .2veckor.Blev lite frustrerad när jag ville att hon skulle börja gapa och ta den i munnen.Men rätt som det var öppnade hon munnen och jag var snabb att klicka där i rätt ögonblick så då började hon att hålla den och nu kan hon sitta med den en stund i munnen. Då var det dax att prova att kasta den inomhus utan störning och i en återvändsgränd så jag kunde ta emot henne när hon kom annars ville hon ju springa till bädden med den.Idag var det dax att prova ute och det gick ju riktigt bra.
Hon har förstått att hon skall lämna av den till mig för att få sin belöning.

Inga kommentarer: