söndag 24 maj 2009

LånghelgAlice


Det har varit en intensiv helg med mycket aktiviteter. Torsdagen var det fortsättning på viltspårkursen nu med längre spår och fler vinklar och det kändes bra. Vera skulle behöva sätta ner nosen lite mer men det kommer med svårare spår tror jag. Alice går jättefint hon har blivit gammal och klok! Nästa fredag blir det anlagsprov för Vera.
Fredagkväll var det lynadstävling i Rättvik men det blev en flopp! Jag fick bryta med Vera redan vid linförigheten då jag inte fick kontakt med henne. Hon bara tittade ut mot skogen, hon ville nog göra nåt annat. Det är bara att spotta i nävarna och komma igen.
Nu till den roligaste träningen Vorstherträff i Ludvika!
Det var ca 15 hundar med och vi började med att ha lydnadsträning alla hundar skötte sig bra inget morrande alls på nån hund. Alice fick ligga lös mitt i ringen och ha passiv träning det är jättebra för henne hon har blivit duktig på att ligga still fast hundar går förbi henne.
Sen fick alla apportera en dummies som var utlagd. Provade en 7 1/2 kg dummie till vera och hon tog den och kom med den! Min lilla Vera....
Nu bar det iväg ut till spårskogen Vera spårade trut och Alice tog räven bra.
Efter det blev det sökruta ute på ett hygge. Det var första gången för Vera så hon fick två fåglar
utlagda som hon hämtade in fint. Alice fick hämta in alla fyra.
Slutligen blev det vattenapportering Det gick oxå bra bägge gick rakt i vattnet utan krångel och lämnade av fåglarna bra.

Vera hämtar fågel

Innan vi avslutade för dagen blev det lite utställningsträning för hundarna .

Inga kommentarer: